Tidlig misdannelsesscanning uge 14+0 - 18+6

Viser liv med hjerteaktivitet

Viser antal fostre

Måler fosterets størrelse

Bestemmer terminen

Viser eventuelle større misdannelser hos fosteret

Som i en tidlig scanning kigger vi efter hjerteaktivitet og antal fostre. Vi måler fosterets størrelse og bestemmer terminen. Derudover gennemscanner vi fosterets organer for større udviklingsfejl.

Ved tidlig misdannelsesscanning undersøger vi fosteret med største omhu

På dette tidspunkt kan man med ultralydsscanning se de største udviklingsfejl hos fosteret. Ved den tidlige misdannelsesscanning vil fosteret blive gennemgået fra top til tå for eventuelle misdannelser. Det er nu muligt at se hjerne, hjerte, mavesæk, bugvæg, blære, arme og ben. Vi måler og vurderer også fosterets størrelse og ser om fosterets udvikling er normal.

En tidlig misdannelsesscanning kræver stor erfaring med graviditetsscanning og stor faglig viden. Derfor opdaterer vi hele tiden vores viden og der er rigelig tid til, at du kan stille spørgsmål undervejs.

Du kan se, om det bliver en dreng eller pige fra uge 14+0. Der er nogen, som ikke ønsker at kende barnets køn. Dette respekterer vi naturligvis, og derfor spørger vi altid inden scanningen, om du ønsker at få oplyst kønnet, hvis det kan ses.

 

Bestil tid her