Sundhedsstyrelsen anbefaler mundbind og maksimalt 2 voksne pårørende ved scanninger.

3d scanning af gravid mave

Tidlig misdannelsesscanning uge 14+0 – 18+0

Ved en tidlig misdannelsesscanning kigger vi efter de samme strukturer som ved den regulære misdannelsesscanning, som alle gravide tilbydes i uge 18-20.

Få undersøgt fosteret tidligt i forløbet

En tidlig misdannelsesscanning

  • Viser liv med hjerteaktivitet
  • Viser antal fostre
  • Måler fosterets størrelse
  • Bestemmer terminen
  • Viser eventuelle større misdannelser hos fosteret

 

Som i en tidlig scanning kigger vi efter hjerteaktivitet og antal fostre. Vi måler fosterets størrelse og bestemmer terminen. Derudover gennemscanner vi fosterets organer for større udviklingsfejl.

Model af foster ved tidlig scanning

Vi undersøger fosteret med største omhu

På dette tidspunkt kan man med ultralydsscanning kontrollere om fosteret har større udviklingsfejl. Ved den tidlige misdannelsesscanning vil fosteret blive gennemgået fra top til tå for eventuelle misdannelser. Det er nu muligt at se hjerne, hjerte, mavesæk, bugvæg, blære, arme og ben. Vi måler og vurderer også fosterets størrelse og ser om fosterets udvikling er normal.

En tidlig misdannelsesscanning kræver stor erfaring med graviditetsscanning og stor faglig viden. Derfor opdaterer vi hele tiden vores viden og der er rigelig tid til, at du kan stille spørgsmål undervejs.

Du kan se, om det bliver en dreng eller pige fra uge 14+0. Der er nogen, som ikke ønsker at kende barnets køn. Dette respekterer vi naturligvis, og derfor spørger vi altid inden scanningen, om du ønsker at få oplyst kønnet, hvis det kan ses.