Model af foster ved tidlig scanning

Tidlig scanning uge 6+0 – 13+6

Få tryghed tidligt i graviditeten med en tidlig scanning i Odense hos Mageløs Graviditetsscanning. Når du får lavet en tidlig scanning, får du at vide, om din graviditet sidder, som den skal i livmoderen. Under scanningen vil du også kunne se fosterets hjerte slå – en fantastisk oplevelse for enhver vordende forælder.

Få tryghed tidligt i graviditeten

At vide at den lille har det godt, og at alt er, som det skal være, giver ro i sjælen, så du kan få en behagelig start på din graviditet.

Hos Mageløs Graviditetsscanning kan du få lavet en tidlig scanning fra uge 6+0, hvilket er tidligere, end det første af de to offentlige scanningstilbud, som alle gravide får.

En tidlig scanning:

  • Viser liv med hjerteaktivitet
  • Viser antal fostre
  • Måler fosterets størrelse
  • Bestemmer terminen
Glad ungt par til tidlig graviditetsscanning

Du får 2D-billeder med hjem fra scanningen

I en tidlig scanning kigger vi efter liv med hjerteaktivitet og antal fostre. Vi måler fosterets størrelse og bestemmer terminen.

Under scanningen ser vi også efter, om graviditeten indtil videre er forløbet, som den skal, svarende til den graviditetsuge, som du er i.

Efter sessionen får du nogle 2D-billeder med hjem, så du kan dele glæden med familie og venner.

Kunde får overrakt graviditets scanningsbilleder

Ved tidlig scanning ser vi efter bl.a. hjerteaktivitet

Ved en tidlig scanning kan du se hjertet slå. For mange er det en helt fantastisk oplevelse at se det lille hjerteblink første gang. Og for mange er det også en tryghed at få vished om, at der er liv.

Du kan se fosteret bevæge sig inde i livmoderen og lige ane arme og ben. Dette tidspunkt er godt til at måle størrelsen på fosteret og dermed finde frem til det anslåede fødselstidspunkt. Vi måler fosteret fra hoved til hale, såkaldt CRL (Crown-Rump-Length).

Par holder hinanden i hånden

Vi kan kigge efter flere fostre

I den tidlige scanning kan vi kigge efter, om du venter mere end et foster. Der er dog ingen garanti for at finde flere fostre, hvis du f.eks. bliver scannet i uge 6, da graviditeten endnu er på et tidligt stadie. Her er det en fordel at vente til efter uge 7.

Afhængigt af, hvordan fosteret ligger og oversigten ind til din livmoder, kan det være nødvendigt at scanne dig nedefra for at få rigtig gode billeder.

Få vigtige oplysninger om din graviditet

Det er ikke muligt at se kønnet ved en tidlig scanning. Det er først fra uge 14+0, vi med sikkerhed kan bestemme kønnet via en kønsscanning.

Finder vi ved scanningen ud af, at du er tidligere i din graviditet end først anslået, vil du stadig få vigtige oplysninger om din graviditet – heriblandt om graviditeten sidder, som den skal, og hvor stort fosteret er. Denne information kan du bruge, når du er ved egen læge og skal planlægge dit forløb med prøver, hospitalsbesøg osv.

Par til graviditetsscanning med kønsscanning

Hvornår kan man tidligst blive scannet?

Vi udfører tidlige scanninger fra uge 6+0. Årsagen til dette er, at fra uge 6+0 er fosteret så udviklet, at det er muligt at se hjerteblink. Får du lavet en graviditetsscanning inden for de første fem uger, er der ikke meget at se, da fosteret stadig er meget lille.

For kvinder, der vælger at få lavet en scanning meget tidligt i graviditeten, kan det blive nødvendigt at scanne via skeden for at komme tæt på livmoderen.

3d scanning af gravid mave

Bestil tid til en tidlig scanning

Alle gravide bliver tilbudt to scanninger af det offentlige – den første er nakkefoldsscanningen, som først finder sted i uge 11-13+6, og den anden er misdannelsesscanningen i uge 18-21.

Kan du ikke vente med at se den lille indtil da, eller vil du blot vil sikre dig, at alt er, som det skal være, så kan en tidlig scanning være en god og tryg løsning.