Gravid kvinde holder babysokker

Kønsscanning uge 14+0 – 40+0

Få svar på, om du venter en dreng eller pige fra uge 14+0. På dette tidspunkt i graviditeten kan vi fortælle, om det er en dreng eller pige, der ligger i maven. Du får billeder med hjem, og hvis der er tvivl om kønnet, får du en ny tid gratis.

Hvad ligger i maven: Dreng eller pige?

Kønsscanning er en af vores mest populære graviditetsscanninger. Ved scanningen får du svar på, om det er en dreng eller pige, der ligger i maven.

Det er i dag et stort ønske hos de fleste forældre at kende barnets køn. Det kan være, at du af ren nysgerrighed gerne vil vide, hvilket køn dit kommende barn har.

Kønsbestemmelse kan gøre det nemmere for nogen at knytte sig til og forestille sig det lille barn i maven.

Andre igen vil gerne vide det af praktiske årsager, så man kan få malet værelset og gjort klar til, at man kommer hjem med den nyfødte baby.

Ved usikkerhed tilbyder vi en ny tid til en kønsscanning uden beregning.

Par til graviditetsscanning med kønsscanning

Hvordan foregår kønsscanningen?

En kønsscanning forløber som enhver anden graviditetsscanning. I klinikken ligger du dig til rette på vores briks, og dernæst smører vi gel på din mave. Derefter scanner vi dig hen over maven med en håndholdt scanner, og du/I kan følge med i scanningen på en skærm. Under kønsscanningen kigger vi også på barnets udvikling og trivsel, så du får ro og tryghed i din graviditet.

Du er altid velkommen til at stille spørgsmål under din scanning.

Sonograf scanner og snakker med gravid kvinde til tryghedsscanning
babyfødder

Er det altid muligt at se kønnet ved en kønsscanning?

Som udgangspunkt, ja. Men der kan være forhold, som gør det vanskeligt at se kønnet.

F.eks. hvis barnet ligger på måde, så kønsdelene ikke kan ses, hvis navlestrengen er placeret mellem barnets ben, hvis moderkagen ligger ud mod maveskindet, hvis moderen er overvægtig m.fl.

Hvis vi ikke med sikkerhed kan udtale os om kønnet, bliver du tilbudt en ny tid – helt gratis. Forhåbentligt har forholdene ændret sig til den tid, så kønnet kan identificeres.

Kan kønsscanningen laves tidligere end uge 14+0?

Se vores priser

Vi anbefaler, at du først får lavet kønsscanningen fra uge 14+0. Får du lavet en kønsscanning tidligere end 14. graviditetsuge, er der ingen garanti for, at kønnet kan fastslås.

Det er nemlig først fra uge 14, at de ydre kønsorganer begynder at kunne ses nogenlunde klart.

Vil du gerne se dit barn tidligere end dette tidspunkt, kan du få det, som vi kalder for en tidlig scanning. Ved en tidlig scanning vil vi ikke kunne fortælle dig kønnet på dit barn, men du kan få at vide, om graviditeten sidder, som den skal i livmoderen, om der er flere fostre, og hvornår du har termin.

Kan kønnet fastslås ved nakkefoldsscanningen?

Nej, der er for stor usikkerhed. Man kan ikke fastslå kønnet ved en nakkefoldsscanning, da kønsdelene på drenge og piger nemt kan forveksles på dette tidlige stadie i graviditeten.

Mange får derfor først kønnet på deres baby at vide ved misdannelsesscanningen i uge 18-21.

Kan du ikke vente så længe, er en kønsscanning i Odense en fantastisk mulighed for at finde ud af, om I skal være forældre til en lille dreng eller pige.

Kvinde holder model af foster - tæt på