Gravid kvinde holder babysokker

Kønsscanning fra uge 14+0

Fra uge 14+0 garanterer vi at kunne fortælle jer om I skal have en dreng eller en pige. Med erfaring fra flere tusinde kønsscanninger kan vi med sikkerhed fastslå kønnet, så I allerde på dette tidspunkt kan begynde at glæde jer. En kønsscanning er oftest en rigtig hyggelig scanning, da fostret nu er fuld udviklet og skal blot vokse sig større inden fødsel. Derfor er det ofte nemt for jer at følge med på skærmen når vi forklarer jer hvad I ser. Man kan på dette tidspunkt fortsat have hele fostret på ét og samme billede.

Udover at fastslå kønnet, indebærer en kønsscanning altid at man:

  • Måler fostrets størrelse (CRL – Crown-rumb-length)
  • Vurderer om der er normal mængde fostervand
  • Lytter og måler hjerterytmen
  • Måler størrelsen på hovedet
  • Ser fostret igennem for tidlige synlige misdannelser
  • Kommer man efter uge 16 måles desuden vægten
Sonograf scanner og snakker med gravid kvinde til tryghedsscanning

Hvorfor vælge en kønsscanning?

Oftest forbindes det med en form for nysgerrighed, men mange nævner også den tidlige relation til barnet som en årsag. At det bliver mere ”virkeligt” når man kender kønnet og at man lettere kan forestille sig fremtiden som mor eller far (eller søster eller bror).

Enkelte kommer efter uge 20 (hvor de måske allerede kender kønnet), men blot har brug for at få det bekræftet igen, og desuden se at alt stadig udvikler sig normalt.

Udregning af termin
babyfødder

Får man billeder og video med hjem?

Uanset hvilken scanning du vælger får du tilsendt billeder og video direkte til din telefon straks efter scanningen er slut. Du får desuden altid  udprintede billeder i sort/hvid. Til 3d/4d -scanninger får du billeder printede i farve.

Kan kønsscanningen laves tidligere end uge 14+0?

Se vores priser

Vi anbefaler, at du først får lavet kønsscanningen fra uge 14+0. Får du lavet en kønsscanning tidligere end 14. graviditetsuge, er der ingen garanti for, at kønnet kan fastslås.

Det er nemlig først fra uge 14, at de ydre kønsorganer begynder at kunne ses tydeligt.

Vil du gerne se dit barn tidligere end dette tidspunkt, kan du få det, som vi kalder for en tidlig scanning. Ved en tidlig scanning vil vi ikke kunne fortælle dig kønnet på dit barn, men du kan få at vide, om graviditeten sidder, som den skal i livmoderen, om der er flere fostre, og hvornår du har termin.

Kan kønnet fastslås ved nakkefoldsscanningen?

Nej, der er for stor usikkerhed. Man kan ikke fastslå kønnet ved en nakkefoldsscanning, da kønsdelene på drenge og piger nemt kan forveksles på dette tidlige stadie i graviditeten.

Mange får derfor først kønnet på deres baby at vide ved misdannelsesscanningen i uge 18-21.

Kan du ikke vente så længe, er en kønsscanning hos Mageløs Graviditetsscanning i Odense en fantastisk mulighed for at finde ud af, om I skal være forældre til en lille dreng eller pige.

Kvinde holder model af foster - tæt på

Se evt billeder af en kønsscanning i billedserien i bunden af siden